Hoppa till innehåll

Handelsträdgård

Naturbruk

Halvfart-distans, 500 poäng

Handelsträdgård

Handelsträdgård är en sammansatt utbildning för dig som till exempel vill arbeta vid sidan av studierna. Utbildningen ger dig förutsättningar att ge trädgårdens kunder service i butik och att hjälpa dem med snittblommor.
Utifrån säsongens skiftningar lär du dig möta kunder och hjälpa dem med växtförslag till trädgården, råd om odling och beskäring. Du lär dig binda buketter av odlade snittblommor, plantera och skapa blomstergrupper samt dekorationer av fräscha snittblommor. Du får också kunskaper i binderier för olika tillfällen som begravningsbinderier och säsongsbetonade arbeten.

Du lär dig ett bassortiment av växter där du också får träna dig i identifiering, skötsel och förökning av trädgårdsväxter samt sätta samman olika växtförslag till plantering. Du får odla och driva upp säsongsblommor och snittblommor för skörd till floristarbeten. Där lär du dig även jordbearbetning, jordblandningar, bevattning och gödsling.


För att du ska få all information om utbildningen är det viktigt att du även läser på vår hemsida:  Handelsträdgård - Naturbruksförvaltningen (vgregion.se)

Viktig information om din ansökan, betyg och behörighet hittar du på https://vgr.alvis.se/


 

Förkunskapskrav

Rekommenderade förkunskaper

Utbildningen är på gymnasial nivå så rekommenderade förkunskaper är motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå.
.

Ämnes-/kursplan

HANDTRÄ-½D*

Anmälningskod

HANDTRÄ-½D

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

naturbruk.nu (Länk till extern sida.)

Kurser (4 st)

1 Kursstart

 1. Kursstart 5114854

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studieperiod 2025-03-24 - 2026-03-06, inga lov.