Hoppa till innehåll

Djurskötare - Lantbruksdjur

Naturbruk

Helfart-skolförlagd, 520 poäng

Du som bor i Boråsregionen/Sjuhärad (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) och som är intresserad av denna utbildning ska göra en ansökan via https://www.brvux.se/utbildningar/

Vår utbildning till djurskötare för lantbruk med inriktning mot mjölk och gris ger dig grundläggande kunskaper för att kunna arbeta professionellt med de vanligaste produktionsdjuren i svenskt lantbruk.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med skötsel av lantbruksdjur, men behöver praktiska och teoretiska grundkunskaper. Du får bland annat lära dig om djurens beteende och biologi, skötsel, utfodring, avel och förebyggande hälsovård. Under utbildningen ges även en introduktion om maskiner och teknik som används inom djurhållning idag. 

Utbildningen inleds med en veckas orienteringskurs. Då varvas praktiska övningar på skolans jordbruk med studiebesök och teoretisk undervisning. Orienteringskursen är skolförlagd hela veckan

Sedan läser du yrkeskurser där du fördjupar dig inom mjölk och gris, och du gör APL (arbetsplatsförlagd utbildning) på lantbruksföretag med modern djurhållning. Yrkeskurserna har två-tre skolförlagda dagar och två-tre dagar APL eller självstudier per vecka. 

APL görs med fördel på din hemort. En mindre del av de skolförlagda momenten kan genomföras på distans. Utbildningen ges på helfart 100 procent och omfattar 26 veckors studier om totalt 520 poäng.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform. Du behöver ha tillgång till dator och internet under studietiden.

Antagning sker till vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.

Förkunskapskrav

Godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andra språk, engelska och matematik.

Ämnes-/kursplan

DJULANT-1S*

Anmälningskod

DJULANT-1S

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

vgregion.se/f/naturbruk (Länk till extern sida.)

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 2544964

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studieperiod:
  2022-09-05 - 2023-03-17, lov veckorna 52-1 2022-2023