Hoppa till innehåll

Butiksäljare och rådgivare, djuraffär

Naturbruk

Halvfart-distans, 500 poäng

Du som bor i Boråsregionen/Sjuhärad (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) och som är intresserad av denna utbildning ska göra en ansökan via https://www.brvux.se/utbildningar/

Butikssäljare och rådgivare, djuraffär
Utbildning för anställning i djuraffär 500 poäng, 50 veckor, 50% studietakt


Beskrivning

Denna utbildning går på halvtid och är en semidistansutbildning. Utbildningen vänder sig främst till dig som önskar anställning som butiksäljare och rådgivare i djuraffär. Utbildningen har fokus på kanin, övriga gnagare, hund och katt samt berör även reptiler, fåglar och fiskar.

Undervisningen sker på distans med åtta obligatoriska träffar á två till tre dagar, vilka varierar under utbildningen genom att vara både platsbundna och på distans.
Under 15 % av utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under utbildningen kommer du att få kunskap inom de lagar och regler som gäller för försäljning av levande djur och drift av djurbutik, produktkunskap, skötsel av djur och anläggningar, foder och näringsämnen, hygien & smittspridning, djurhantering och förståelse för djurs beteenden. Utbildningen ger dig också kunskap om kundbemötande, konsumentlagar, säljetik samt olika betalningssätt och betalningsformer.

Beroende på förkunskaper har du efter avslutad utbildning goda förutsättningar för anställning eller är på god väg till att starta eller driva ett företag i branschen.

Du som studerande kommer genom hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform.
Utbildningen ger både teoretiska och praktiska kunskaper i djurskötsel samt servicekunskap.
Utbildningen är godkänd av Jordbruksverket och avslutad, godkänd utbildning ger därmed det intyg som krävs för att yrkesmässigt få bedriva handel med djur.

Antagningen sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kan komma att ha undervisning vid våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen i Töreboda.

Förkunskapskrav

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik.

Ämnes-/kursplan

BURÅD-½D*

Anmälningskod

BURÅD-½D

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 2586566

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studieperiod 2021-10-18 - 2022-09-30