Hoppa till innehåll

Hundskötare

Naturbruk

Halvfart-distans, 500 poäng

Du som bor i Boråsregionen/Sjuhärad (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) och som är intresserad av denna utbildning ska göra en ansökan via https://www.brvux.se/utbildningar/

Hundskötare
Utbildning för arbete inom hundbranschen 500 poäng, 50 veckor, 50% studietakt

Beskrivning
I denna semidistansutbildning får du som är anställd eller önskar anställning i hundbranschen fördjupad kunskap och utveckling inom både hundämnet och i kundbemötande och service.
Utbildningen har fokus på hundkunskap, träning av hund samt servicekunskap.

Undervisningen sker på distans med åtta obligatoriska träffar á två till tre dagar, vilka varierar under utbildningen genom att vara både platsbundna och på distans. Under 15 % av utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Utbildningen ger dig kunskap inom lagar och regler relevanta för hundverksamhet, skötsel av anläggningar, foder och näringsämnen, berikning, hygien & smittspridning, hundhantering, grundläggande djursjukvård och förståelse för hundens beteenden. Utbildningen ger dig också kunskap om kundbemötande, konsumentlagar, säljetik samt olika betalningssätt och betalningsformer.

Beroende på förkunskaper har du efter avslutad utbildning goda förutsättningar för anställning eller är på god väg till att starta eller driva ett företag i branschen.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform.

Antagningen sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kan komma att ha undervisning vid våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen i Töreboda.

Erfarenhet av hundhantering är en fördel för att få ut så mycket som möjligt av denna utbildning.

Förkunskapskrav

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik

Ämnes-/kursplan

HUND-½D*

Anmälningskod

HUND-½D

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 2583078

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studieperiod 2021-10-18 - 2022-09-30, inga lov