Hoppa till innehåll

Småskalig ekologisk grönsaksodling

Naturbruk

Halvfart-distans, 500 poäng

I det här kurspaketet lär du dig att planera och utföra alla viktiga moment inom odling av grönsaker, frukt och bär. Kursen innehåller grundläggande kunskaper inom odlingens alla delar som plantering, jordbearbetning, bevattning, marktäckning, gödsling, beskärningsåtgärder, skörd och lagring. Under utbildningstiden kommer du även att fokusera på entreprenörskap och få med dig grundläggande företagsekonomisk kunskap.

Kursen är en distansutbildning med 50 procents studietakt som omfattar 500 poäng och innehåller ca 10 platsbundna träffar á 3 dagar. Du kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform Its learning. Det ingår arbetsplatsförlagt lärande motsvarande 15 heldagar under utbildningen då du ytterligare får praktisera det vi lär oss i  kurspaketet, på plats i odlingsföretag.

På träffarna arbetar vi med en småskalig ekologisk grönsaksodling som vi har på vår anläggning på Uddetorp. Där arbetar vi med fasta bäddar och hantverksmässig odling i växthus och på friland. Vi börjar med förodling och följer växterna i säsongen ända till skörd och leverans till vårat skolkök. Det finns gott om tid för att utbyta erfarenheter och bygga ett nätverk med andra odlingsintresserade.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning framför allt på vår anläggning Uddetorp i Skara men några moment kan också ske på vår anläggning Sötåsen strax utanför Töreboda och på kommersiella frukt, bär och

 

Förkunskapskrav

Du ska ha minst grundskola med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
 

Ämnes-/kursplan

SMÅEKGR-½D*

Anmälningskod

SMÅEKGR-½D

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

naturbruk.nu (Länk till extern sida.)

Kurser (5 st)

  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)
  • Odling i växthus specialisering (ODIODI00S2)
  • Trädgårdsodling (TRRTRA0)
  • Trädgårdsodling – specialisering (TRRTRA00S3)
  • Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär (TRRTRD0)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.