Hoppa till innehåll

Market Gardener - Stadsodlare, block 2

Naturbruk

Halvfart-distans, 300 poäng

Market Gardener – Stadsodlare, block 2
Uppdragsutbildning för egna företagare

Endast sökbar för:

Egna företagare; F-skattesedel alternativt bevis om momsregistrering måste bifogas ansökan.
Ett avtal där företaget förbinder sig att betala utbildningskostnaden måste tecknas innan antagning görs. Avtalet skickas till företaget när antagningskansliet har fått alla obligatoriska uppgifter.

Kostnad:
2020 års pris är 96 kr per studiepoäng, exkl moms 25%

Vill du lära dig småskalig odlingsteknik för växthus och marknadsföring för att odla ekologiska grönsaker till försäljning? Samt bli en lönsammare odlare genom effektiv planering och marknadsanalys av vilka grödor som ger bästa ekonomiska avkastningen?

Utbildningen Market Gardener block 2 ger dig fördjupade kunskaper i småskalig grönsaksodling: planering, etablering, sådd, skötsel och affärsutveckling. Under utbildningen får du chansen att både teoretiskt och praktiskt pröva på planering och marknadsföring med stöd i de senaste metoderna. Samt även arbeta med småskalig växthusteknik och odlingsförutsättningar däri.

I denna del ligger fokus på hur en ”Market Gardener” kan producera, både på friland och i enklare växthus, grönsaker direkt till kund och hur denna strategi kan utformas för att säkerställa en hållbar produktion.

På ca. 500–5000 kvadratmeter kan du bygga upp en lönsam och yteffektiv grönsaksodling med låga investeringskostnader och möjlighet till hel- eller deltidsförsörjning. Småskaliga bönder med nära kontakt till lokala kunder är en spännande del i utvecklingen av framtidens jordbruk. Kom med du också!

Utbildningen ges som distansutbildning i 50% studietakt och omfattar 3 kurser om vardera 100 p, totalt 300 poäng. Block 2 innehåller 5 platsbundna träffar, om 2 till 4 sammanhängande dagar, fördelat under utbildningstiden. Utbildningen består även av arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket i detta fall motsvarar 2,5 veckors heltidsarbete ute i en odlingsverksamhet.

Du kan antingen välja att söka enbart block 2 om 300 p av Market Gardener-utbildningen eller hela utbildningspaketet om 600 poäng (både block 1, 300 p + block 2, 300 p).
Anmälninskoden till hela paketet är MAGARDUP-½D.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform och behöver ha tillgång till en dator och internetuppkoppling.

Efter utbildningen kan du exempelvis starta eget företag samt starta eller utöka din egen odling.

Antagning sker till Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning i Västra Götalandsregionen, du som studerande kommer att ha din undervisning på vår anläggning Angereds Gård i Göteborg. 

Läs mer om Angereds gård

Observera att utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Utbildningen är ett samarbete med Göteborgs Stad som driver det treåriga projektet ”Modellodlingen” på Angereds Gård, läs mer här; https://stadsnaraodling.goteborg.se/modellodling-pa-angereds-gard/
 

Kurslitteratur:
Meddelas vid kursstart. En del av litteraturen kan vara på engelska.

Kostnad:
Du bekostar själv din kurslitteratur och eventuella arbetskläder.

Betyg:
Betygsskalan har 5 godkända steg E, D, C, B och A och ett underkänt steg F

Notera:
Resekostnader och boende i samband med utbildningen står du själv för. Utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

MAGARD2UP-½D

Skolform

Uppdragsutbildning

Extern länk

naturbruk.nu (Länk till extern sida.)

Kurser (3 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.