Hoppa till innehåll

Grundkurs Trädgård

Naturbruk

Halvfart-distans, 500 poäng

Du som bor i Boråsregionen/Sjuhärad (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) och som är intresserad av denna utbildning ska göra en ansökan via https://www.brvux.se/utbildningar/

Kursen är en distansutbildning på halvfart som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar, om tre sammanhängande dagar varje månad. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Beskärning och trädvård, vi går igenom grunderna för beskärning och gör praktiska övningar i skolans av fruktträd. Det ger grunderna för att planera och genomföra beskärning av fruktträd i privatträdgårdar och skapa förståelse för parkträds hälsotillstånd och vitalitet.

Skötsel av utemiljöer är en kurs som följer säsongerna och vi arbetar med de moment man kan ställas inför under skötsel av trädgårdsmiljöer i privat- och offentlig miljö.

Trädgårdsanläggning är en kurs där vi provar på olika moment inom trädgårdsanläggning. Bland annat lägger vi plattor, bygger en mur och tittar på trappkonstruktioner.

I växtkunskapen läggs grunden för att arbeta med växter. Vi lär oss ett begränsat sortiment växter, deras vetenskapliga namn, hur de kan användas och lär oss känna igen dem alla delar av året.

I trädgårdsodlingskursen går vi igenom grunderna för odling av trädgårdsväxter, grönsaker, frukter och bär. Kursen ger bland annat förståelse för hur jord och näring fungerar och hur det påverkar växter.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på kommunal parkavdelning, kyrkogård eller inom privata trädgårdsföretag.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It's Learning. Där finns distansundervisningsmaterial i form av inläsningsmaterial och filmade föreläsningar. Du gör också övningar och inlämningsuppgifter via utbildningsplattformen. 

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.
 

Förkunskapskrav

Du ska minst ha grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik

Ämnes-/kursplan

TRÄDGR½-D*

Anmälningskod

TRÄDGR-½D

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

naturbruk.nu (Länk till extern sida.)

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 2583066

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studieperiod 2021-09-27 - 2022-09-09, 50 veckor 500p.